MadeinKlaipeda.lt

Naujasis šildymo sezonas: ką svarbu žinoti?

Klaipėdos miesto gyventojai jau teikia prašymus dėl būsto šildymo kompensacijos 2023-2024 m. šildymo sezonui. Prašymus-paraiškas dėl būsto šildymo išlaidų kompensacijos gyventojai galės teikti visą šildymo sezoną ir jos bus skiriamos visam šildymo sezono laikotarpiui, jei asmenys kreipimosi ir sprendimo priėmimo metu, taip pat laikotarpiu už kurį kompensacijos skiriamos turės teisę jas gauti.

 Informuojame, jog Seimas grąžino iki 2020 m. birželio galiojusią tvarką, kai, skiriant gyventojams šildymo ir vandens šildymo išlaidų kompensacijas ar socialinę pašalpą, vertinamas gyventojų nuosavybės teise turimas turtas.

Koks turtas vertinamas?

Skiriant piniginę socialinę paramą, vertinama turimo turto visuma:

Praėjęs šildymo sezonas parodė, jog ne visi prašymus pateikę klaipėdiečiai gaudavo būsto šildymo išlaidų kompensacijas, nes neatitikdavo sąlygų kompensacijai gauti arba nepateikdavo visų reikalingų dokumentų (darbo užmokesčio pažymų apie priskaičiuotą ir išmokėtą darbo užmokestį bei kitas išmokas, informacijos apie individualios veiklos pajamas, nuomos sutarčių, duomenų (dokumentų) apie gaunamą išlaikymą vaikams (alimentus), teismo sprendimų, duomenų apie kitoje valstybėje gaunamas pajamas (pensiją) ar pan.).

       Todėl prašome klaipėdiečių, kreipiantis dėl kompensacijų objektyviai įsivertinti aplinkybes, turinčias įtakos kompensacijoms gauti:

Gyventojai, norėdami sužinoti, ar priklauso būsto šildymo išlaidų kompensacija ir preliminarų jos dydį, gali  pasinaudoti www.spis.lt esančia Būsto šildymo išlaidų kompensacijos skaičiuokle.

             Klaipėdos miesto gyventojai prašymus dėl būsto šildymo kompensacijų gali teikti elektroniniu būdu interneto svetainėje www.spis.lt arba Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus Socialinių išmokų poskyryje.

Šaltinis: Klaipėdos miesto savivaldybė

0 0 balsų
Straipsnio įvertinimas
Exit mobile version