MaistasReceptai

3 lengvai paruošiami receptai su cukinijomis

Cukinija yra daržovė iš cukinijų šeimos, ir ji dažnai naudojama įvairiuose patiekaluose dėl savo švelnaus skonio ir minkštos tekstūros. Cukinijos yra labai populiarus ingredientas virtuvėje, ypač vasaros metu, kai jos gausu šviežio sezono metu. Šios daržovės yra maistingos ir gali būti naudojamos daugelyje patiekalų, įskaitant sriubas, troškinius, apkepėjimus ir kt.

Cukinijos yra universalus ingredientas, kurį galite pridėti prie daugelio patiekalų, siekdami papildyti jų skonį ir pridėti maistingumo. Tai taip pat sveika daržovė, turinti nedaug kalorijų ir daug vitaminų bei mineralų.

Štai keletas būdų, kaip galite paruošti ir naudoti cukinijas:

Cukinijų sriuba

Cukinijų sriuba yra skanus ir švelnus patiekalas, kurį galite pasigaminti naudojant šias sudedamąsias dalis:

Ingridientai:

  • 4 vidutinio dydžio cukinijos
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 2-3 česnako skiltelės
  • 2 šaukštai sviesto arba augalinio aliejaus
  • 4-5 puodeliai daržovių sultinio arba vandens
  • 1 bulvė (neprivaloma)
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • 1/2 puodelio grietinės (neprivaloma)
  • Šviežios žolelės (petražolės, šviežios mėtos arba krapai) skrudinimui (neprivaloma)

Gaminimo žingsniai:

  1. Nulupkite ir supjaustykite svogūną, česnaką ir bulvę (jei naudojate).
  2. Cukinijas nulupkite ir supjaustykite juos mažais gabalėliais.
  3. Dideliame puode pašildykite sviestą arba aliejų vidutiniu ugnies intensyvumu. Įpilkite supjaustytą svogūną ir česnaką. Kepkite juos apie 2-3 minutes, kol svogūnas tampa stiklinis.
  4. Pridėkite supjaustytą bulvę (jei naudojate) ir cukinijas. Kepkite juos dar apie 5 minutes, kartais maišydami.
  5. Įpilkite daržovių sultinio arba vandens, kad uždengtumėte visus ingredientus. Pridėkite druskos ir pipirų pagal skonį.
  6. Užvirkite sriubą ir virkite, kol daržovės minkštos, tai paprastai užtrunka apie 15-20 minučių.
  7. Kai daržovės paruoštos, naudojant trintuvą arba stačiakampį maišytuvą, supjaustykite sriubą iki vientisos konsistencijos. Jei norite, pridėkite grietinės, kad sriuba būtų švelnesnė.
  8. Dar kartą įkaitinkite sriubą, bet neleiskite jai užvirti, kad nepalietumėte grietinės.
  9. Patikrinkite ir pridėkite daugiau druskos ar pipirų, jei reikia, kad sriuba atitiktų jūsų skonį.
  10. Pateikite karštą cukinijų sriubą, pabarstytą šviežiomis žolelėmis, jei norite. Galite taip pat sriubą paskaninti šviežia citrinos sultimis arba trupučiu riešutų.

Cukinijų troškinys

Cukinijų troškinys yra skanus ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuris puikiai tinka kaip garnyras arba vegetariškas patiekalas. Štai kaip jį pasigaminti:

Ingridientai:

  • 4 vidutinio dydžio cukinijos
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 2-3 česnako skiltelės
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 stiklinė smulkiai tarkuotų pomidorų (arba pomidorų padažo)
  • 1 šaukštas sausų žolelių (pvz., čiobreliai, oregano)
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • 1/4 puodelio smulkiai supjaustytų šviežių žolelių (petražolės, bazilikai arba kiti)

Gaminimo žingsniai:

  1. Cukinijas nuplaukite, nulupkite odą, ir supjaustykite jas į apie 1 cm storio ratus arba juostelėmis.
  2. Svogūną ir česnaką supjaustykite smulkiais gabalėliais.
  3. Dideliame puode arba giluske paruoškite aliejaus. Įkaitinkite jį vidutiniu ugnies intensyvumu.
  4. Į karštą aliejų įdėkite svogūnus ir česnaką. Kepkite juos 2-3 minutes, kol svogūnai tampa stikliniai ir česnakas išskiria aromatą.
  5. Pridėkite smulkiai tarkuotus pomidorus arba pomidorų padažą, sausas žoleles, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
  6. Įdėkite supjaustytas cukinijas į troškinio masę ir gerai sumaišykite.
  7. Uždengkite puodą ir virkite cukinijas vidutiniu ugnies intensyvumu 15-20 minučių arba kol jos pasidaro minkštos, bet ne per labai suminkštėja.
  8. Prieš patiekiant, pabarstykite troškinį šviežiomis šakniavaisiais.

Cukinijų troškinys gali būti valgomas atskirai arba pateikiamas kaip šiltas garnyras prie kitų patiekalų, tokių kaip kepta mėsa arba žuvis. Jis yra skanus, sultingas ir gali būti pagardintas įvairiais prieskoniais ir žolelėmis pagal savo skonį.

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas yra skanus ir lengvai paruošiamas užkandis arba šalis patiekalas, kurį galite pasigaminti iš cukinijų. Šiame recepte cukinijos yra apipjaustomos plonomis riedelėmis ir apkepiamos tešloje. Štai kaip jį pasigaminti:

Ingridientai:

  • 2-3 vidutinio dydžio cukinijos
  • 1 stiklinė miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 stiklinės trąšių arba jogurto
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus kepimui

Gaminimo žingsniai:

  1. Cukinijas nuplaukite ir nulupkite odą. Supjaustykite cukinijas plonomis riedelėmis, apie 1/4 colių storio. Jei cukinijos yra labai didelės, galite jas dar supjaustyti į puslankius, kad būtų patogiau valgyti.
  2. Miltuose sumaišykite kepimo miltelius, druską ir pipirus.
  3. Kitame inde išplakite kiaušinius ir trąšius arba jogurtą.
  4. Kiekvieną cukinijos riedelę pamirkykite miltuose, tada sumaisykite su kiaušinių ir trąšių mišiniu.
  5. Dideliame keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinio ugnies intensyvumo.
  6. Kiekvieną cukinijos riedelę atidžiai nukoškite nuo perteklinio tešlos ir įdėkite į karštą aliejų. Kepti iki tol, kol abiejų pusių tampa aukso spalvos, maždaug 2-3 minutes kiekvieną pusę.
  7. Išimkite apkeptas cukinijas ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte perteklinį aliejų.
  8. Pateikite cukinijų apkepą šiltus su pasirinktomis padažais, pvz., pomidorų padažu, česnakinio padažo arba padažu iš graikinio jogurto su šviežiomis žolelėmis.

Cukinijų apkepas yra skanus užkandis arba šalis patiekalas, kurį galite mėgautis bet kuriuo metu. Jis yra subalansuotas ir lengvas, todėl puikiai tinka šiltomis vasaros dienomis.

0 0 balsų
Straipsnio įvertinimas
Žymos
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Back to top button
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x
Close
Close