MadeinKlaipeda.lt

Kultūros pieva Palangoje vasaros sezoną uždarys su Eldad Zitrin

Kultūros pieva „I Love Palanga“ kartu su Izraelio Ambasada Lietuvoje ir Palangos miesto savivaldybe rugpjūčio 25 d. kviečia jus į baigiamąjį projekto „Muzika iš Izraelio“ koncertą, kuriame pasirodys kompozitorius, prodiuseris, multiinstrumentalistas, dainų autorius ir atlikėjas Eldad Zitrin.

Šis koncertas užbaigs koncertų ciklą, kurio metu Palangą aplankė trys šiuolaikinės Izraelio muzikos scenos atstovai: birželio 30 d. kultūros pievoje koncertavo atlikėjas ORI, o liepos 14 d. – grupė „JonZ“.

Eldad Zitrin – muzikantas, prodiuseris, aranžuotojas, dainų autorius ir multiinstrumentalistas.

Nepriklausomai nuo to, ar jis dirba su pop, klasikine ar pasaulio muzika, Eldad Zitrin geba talentingai harmonizuoti skirtingus muzikinius stilius ir žanrus į originalias, novatoriškas kompozicijas.

Po dešimtmečio studijuojant klasikinę muziką, E. Zitrin pradėjo dirbti su keletu garsiausių Izraelio menininkų ir dainininkų. Daugiau nei dešimt metų E. Zitrin bendradarbiauja su Idan Raichel, Shlomi Shabat, Arkadi Duchin, Mika Karni ir Arik Einstein. 2011 m. kartu su dainininke Irit Dekel Eldad sukūrė labai sėkmingą projektą „Last of Songs“, kuris pasiūlė naujas žinomų džiazo kūrinių interpretacijas, įkvėptas pop, etninės, klasikinės ir elektroninės muzikos. Projektas sėkmingai pristatytas Tel Avivo džiazo festivalyje, Raudonosios jūros džiazo festivalyje ir įvairiose Europos šalyse.

Nuo 2015 m. E. Zitrin savo, kaip kitų atlikėjų prodiuserio ir aranžuotojo, sėkmę ėmė transformuoti į asmenines kūrybines ambicijas: sukūrė originalų garsų takelį „Channel One“ televizijos serialui „Where Do You Live“, taip pat kartu su Nir Maimon prodiusavo Alaev šeimos albumą.

Savo pirmąjį solo muzikos projektą Eldad išleido 2017 m. pradžioje. Dvigubame albume sugulė pop/indie ir klasikinio fortepijono kūriniai. O nuo 2016-ųjų savo originalią muziką Eldad ėmė atlikti kaip „žmogus-orkestras“,pasitelkdamas bei sluoksniuodamas įvairius efektus ir akustinius bei elektrinius instrumentus, fortepijoną, sintezatorius, akordeoną, mandoliną, saksofoną, būgnus, vokalą, perkusiją ir kt. Eldad idėja – suteikti auditorijai kitokį klausymosi patyrimą, prilygstantį apsilankymui įrašų studijoje, kuria Eldad koncerto metu ir virsta scena. Tokiu būdu Eldad lieja savo kūrinių sluoksnius, o auditorija gali išgirsti kiekvieną muzikos detalę atskirai – girdėdami, matydami ir suprasdami, kaip dainos auga nuo vieno instrumento iki pilnaverčio kūrinio.

Ši solo pasirodymo koncepcija leidžia E. Zitrin panaudoti visas sukauptas žinias ir patirtį, apjungti įvairius muzikanto mėgstamus dalykus ir kaskart išsikelti sau naują iššūkį improvizuojant scenoje.

Eldad Zitrin koncerto kultūros pievoje „I love Palanga“ pradžia – rugpjūčio 25 d. 21 val. Renginys nemokamas.

Projektą finansuoja: Izraelio Ambasada Lietuvoje, Palangos miesto savivaldybė ir VšĮ „Mažoji fiesta“.

Parengta pagal Palangos miesto savivaldybės infromaciją

0 0 balsų
Straipsnio įvertinimas
Exit mobile version