MadeinKlaipeda.lt

Palangos gintaro muziejuje prasideda naujas Klasikos sezonas

Lietuvos dailės muziejus gegužės 3-4 d. kviečia į Klasikos sezono pradžios renginius Palangos gintaro muziejuje (Vytauto g. 17, Palanga).

Kaip ir kasmet, pirmąjį gegužės savaitgalį Palangos gintaro muziejus kviečia į kultūrinio svetingumo renginius. Jų metu daugiafunkcinėje kultūros ir meno erdvėje muziejaus svečių laukia įdomūs susitikimai, muzikinių Klasikos sezono naujienų pristatymas, edukaciniai renginiai mažiems ir dideliems.

Programa „Klasikos sezonas Palangos gintaro muziejuje“ rengiama ir įgyvendinama su partneriais iš nacionalinių kultūros, mokslo, meno institucijų. 2018 metais Gintaro muziejuje pabuvojo 113 567 lankytojai, iš jų 5 890 apsilankė renginiuose. O vasarą „Klasikos sezono“ renginiai pritraukė beveik 3000 muzikos ir meno mylėtojų. Šiemet vasaros sezono metu vyks per 30 renginių. Tradiciškai organizuojami trys muzikos festivaliai: liepos pradžioje jau septintą kartą pakviesime į tarptautinį M.K. Čiurlionio muzikos festivalį, nuo liepos 31 dienos Tiškevičių rūmų terasa keturiems vakarams taps „Nakties serenadų“ scena, o iki pat rugpjūčio antrosios pusės muzikos mylėtojus džiugins festivalio „Pasaulio balsai“ atlikėjai.

Sezono pradžios renginiai dėmesį sutelkia į naujausius Tiškevičių paveldo ir Baltijos gintaro istorinius tyrimus.

Klasikos sezono Palangos gintaro muziejuje pradžios renginių programa

Gegužės 3 d., penktadienis:

Gegužės 4 d., šeštadienis:

2019 metų Klasikos sezono Palangos gintaro muziejuje svarbiausi renginiai:

Parengta pagal pranešimą spaudai

0 0 balsų
Straipsnio įvertinimas
Exit mobile version