Maistas

Restoranas 4 – meilė, dėl kurios Vilnių iškeitė į Palangą

Gyvenime kartais atsitinka, jog įdomios pažintys užsimezga gan netikėtose vietose. Viena tokių pažinčių užsimezgė sostinės senamiesčio kavinėje, kuomet kavos laukimas paįvairinimas bendravimu su draugais ar tiesiog su aplinkiniais. Netikėta pašnekove tapo vilnietė Vesta, kuri, kaip vėliau paaiškėjo, „emigravo“ į Palangą, kur jau kelis metus valdo restoraną. Pakamantinėjau Vestą išsamiau, apie jos įdomią „emigraciją“ į Palangą.

Vesta, pati esi vilnietė, ar jau save laikai palangiške? Ar nepasiilgsti sostinės?

Taip, dažnai klausiu žmonių ar jau galiu save vadinti palangiške, juk gyvenu čia jau treti metai. Vietiniai juokauja, kad galėsiu taip vadintis, jei žiemos metu pradėsiu važinėti dviračiu.  Deja, kol kas to nedrįstu ir nuoširdžiai žaviuosi, kai matau močiutes iš parduotuvės važiuojančias su maišeliais ant dviračio krepšio.

Save laikau vilniete ir turbūt nesvarbu, kur būčiau, nes visuomet jausiu nostalgiją sostinei. Kai tik persikėliau į Palangą, į Vilnių važiuodavau po kelis kartus per savaitę ir kelyje Klaipėda – Vilnius jausdavausi taip lyg važiuočiau namo. Taip buvo anksčiau, o dabar grįžimo namo nuotaika užvaldo jau važiuojant nebe į Vilnių, bet į Palangą. Gal todėl, kad darbas restorane yra mano didžiausia meilė, o kaip sakoma namai ten, kur širdis.

Jei paklausčiau, ko Vesta pasigenda Palangoje?

Ankščiau pasigesdavau kultūros: tiek renginių, tiek svečių, kurie atvažiuoja savo atostogas praleisti Palangoje. Jei ankščiau dauguma poilsiautojų atvykdavo prisigerti pigaus alaus ir linksmintis baruose, tai po kelių vasarų Palangoje galiu drąsiai teigti, jog nuo 2016-ųjų metų vasaros Palanga yra stipriai pakeitusi savo veidą. Atvykus buvo vos keletas vietų, kurios savo renginiais ar paslaugomis traukė kultūringus svečius, o šiuo metu tokių vietų net kelis kartus daugiau. Menas, teatras, jazz’as, šokių muzika, reivo vakarėliai, pub barai, degustacinės vakarienės – sparčiai daugėja vietų, kurios traukia savo išskirtinumu ir tuo pačiu traukia kultūringą svečią. Ne tik verslas, bet ir savivaldybė stipriai investuoja į pasikeitimus. Nuostabūs parkai, vaikų žaidimų aikštelės, koncertų salės rekonstrukcija, bėgimo ir dviračių takai, teniso kortai ir, žinoma, švarėjantis paplūdimys – džiugu matyti, kaip Palanga tampa tikrai maloniu kurortu visiems. Dar džiugiau tai, kad visa tai tik pradžia, nes mano žiniomis, jog Palanga netrukus pasiūlys daug profesionalių spa bei sveikatingumo ir sporto centrų, kas Palangą darys dar patrauklesne.

Sugrįžkime prie kalbos apie restoraną. Minėjai, jog anksčiau buvote įsikūrę Vytauto gatvėje. Kaip atsitiko, kad buvo nuspręsta restoraną perkelti į naujas patalpas?

Du metus sėkmingai dirbome Vytauto gatvėje: skanus maistas, gera muzika, išskirtinis interjeras ir, žinoma, mūsų aistra šiam darbui leido džiaugtis kiekviena ten praleista diena. Vis dėlto puikiai supratome, kad žiemos metu Palangoje ritmas stipriai sulėtėja ir nelieka poreikio dirbti kasdien. Duris atverdavome tik savaitgaliais, o tai mums truputį neįprasta, nes, kaip žinia, vilniečiai pratę prie tempo visus metus, deja, Palangai kol kas tai būdinga tik vasarą.

Kai atsidarėmė 2016 metais, tuo pat metu atsidarė ir viešbutis „Grand Baltic Dunes“. Tai buvo įdomus projektas ir pradėjome vieni kitais domėtis. Matėme vieni kitų potencialą ir profesionalumą, tad džiaugiamės, kad pagaliau pradėjome dirbti kartu. Viešbutis turi daugiau nei 100 kambarių, rengia dideles konferencijas, nuolat turi svečių, kas mums leidžia darbu mėgautis kasdien. Tad nuo šiol mus bus galima rasti Birutės alėjoje.

 Ar restoranas „4″ yra vienas išskirtiniausių Palangoje?

Nenoriu riesti nosies ir teigti, kad mes patys „-iausi“. Greičiau norėčiau pasakyti, jog daug dirbame ir domimės, kad tokie taptume, stengiamės nestovėti vietoje ir nuolat tobulėti, augti bei keistis.

Patiekalai, aptarnavimas, platus gėrimų asortimentas, skambanti muzika, organizuojami renginiai, jaukus interjeras ir minimalios dekoracijos – visų šių detalių derėjimas ir yra mūsų išskirtinumas.

Tuomet ką kiekvienas svečias tiesiog privalo paragauti?

Daug laiko praleidžiu su svečiais ir iš patirties galiu pasakyti, kad tiek nauji svečiai, kurie atvyksta pas mus pagal rekomendacijas, tiek pastovūs lankytojai dažniausiai užsisako tuno tartarą, mango margaritą arba atvyksta vėlyvųjų pusryčių – ragauti Benedikto kiaušinių. Net ir dabar, kai persikėlėme į naujas patalpas, sugūžėjo visi, kurie pas mus jau  lankėsi ir su baimės pilnomis akimis prieš atnešant meniu klausdavo ar iš meniu neišėmėme tuno tartaro. Džiaugiuosi galėdama atsakyti, kad nedrįsome jo išimti, bet net nėi truputėlio jo nekeitėme. Taigi šis patiekalas turi patį plačiausią gerbėjų ratą. Šiuo metu jau kuriame ir ruošiamės stebinti visus naujais patiekalais ir užkandžiais – šiemet į savo meniu įtrauksime Meksikos, nesjau greit turėsime ne tik 31 rūšies tekilą, bet ir meksikietiškų užkandžių ir patiekalų.

 Skamba skaniai. Tiesa, iš kur kyla naujos idėjos patiekalams, kokių virtuvių vėjai vyrauja restonaro „4“ valgiaraštyje?

Mūsų restorane vyrauja atsidavimas savo darbui ir noras pateikti viską, kas geriausia, būtent todėl nuolat sekame modernios pasaulio virtuvės šefus. Virtuvės komanda labai stipri – kaip ne virėja galiu pakomentuoti, kad visi šefai šiek tiek išprotėję, tad neišimtis ir mūsų šefas. Greičiausiai iš ten ir kyla idėjos, juk viskas ateina per tam tikrą patyrimą.

Ar suklysiu teigdamas, kad savaitgaliais restoranas tampa naktiniu baru? Ar organizuojate teminius vakarus?

Tikrai taip. Virtuvei užbaigus darbą, penktadieniais ir šeštadieniais, mes dar neužsidarome – toliau dirbame kultūringiems svečiams, kuriems norisi išgerti vyno taurę ar kokteilį, degustuoti tekilas, mezcal ar viskius, o gal tiesiog bendrauti su įdomiais žmonėmis be trankios muzikos ar šokių. Organizuojame ir renginius, kartais kviečiame DJ pagroti vinilinėmis plokštelėmis – jaučiame nostalgiją nuo 70-ųjų iki pat 2000-ųjų, todėl ir muzikos stilius pas mus skamba iš to laikmečio.

Dėkui už pokalbį.

Kad netektų klaidžioti internete, pateikiame informaciją apie restoraną 4:

Adresas: Birutės alėja 26;

Darbo laikas žiemos metu: I-IV: 18:00-22:00; V: 18:00-00:00; VI: 11:00-00:00, VII: 11:00-17:00

Tinklalapis: www.4palanga.lt

Žymos

Susiję straipsniai

Back to top button
Close
Close