Neringa

Ar skraidys mažieji orlaiviai į Nidą?

Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis kartu su Lietuvos aeroklubo prezidentu Mindaugu Sinkevičiumi, Krašto apsaugos ministru Raimundu Karobliu atnaujino diskusiją apie galimybes Nidoje vėl leistis mažiesiems orlaiviams.

Skrydžiai į Nidą nuo praėjusių metų kovo ir vėl apriboti įsigaliojus Lietuvos kariuomenės vado įsakymui, kuriuo patvirtinta nauja Leidimų civilinių orlaivių skrydžiams Lietuvos Respublikos pasienio zonoje išdavimo tvarka. Numatoma, kad skrydžiai Nidoje galimi tik vykdant paieškos ir gelbėjimo darbus, likviduojant stichinių nelaimių, įvykus ekstremaliai situacijai padarinius, užtikrinant viešojo saugumo funkcijas, vykdant vakcinacijos darbus, valstybės ir savivaldybės institucijų veiklą ir pan.

Susitikimo diskutuota, kokios galimybės atnaujinti civilinių orlaivių skrydžius į Nidą, kuomet planuojamas skrydis priskiriamas prie grupinio, sportinio, rekreacinio, pramoginio ir panašaus pobūdžio skrydžių.

Neringos savivaldybė jau kiek anksčiau skelbė, kad nauja tvarka skrydžių neriboja aerodromų oro eismo zonose, tad pakaktų Nidos lauko aikštelės statusą pakeisti į aerodromo. Tokią galimybę suteikia esama infrastruktūra, bet draudžia Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo planas.

Mero D. Jasaičio, Lietuvos aeroklubo prezidento M. Sinkevičiaus bei ministro R. Karoblio diskusijos metu sutarta, kad reikia atnaujinti žingsnius dėl dažnio suteikimo ir inicijuoti veiksmus, kuriais virš Nidos lauko aikštelės teritorijos būtų įsteigta oro eismo zona.

Parengta pagal Neringos miesto savivaldybės informaciją

Žymos
Back to top button
Close
Close